Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

V klidu, nebuďte nervózní. Tady jste v Čechách. Než se dohrabeme k referendu, tak se to už dávno rozpadne.

0 0
možnosti
LU

"Na sociálních sítích, a nejen na nich, pokračuje rozbouřená debata. Měla by Česká republika odejít z EU?"

ÁnoR^,

najideálnejšie by bolo ešte tento rok. Všetky štáty EU czexit s radosťou podporia.

CzexitR^

0 2
možnosti
LC

Ale ne že se budete za pár let zase lísat jako po WWII.

2 0
možnosti
LC

Jak píše pan Rozsypal níže, položil jste mnoho otázek, na které by vám neodpověděli ani skuteční odborníci, respektive, od dvou odborníků byste dostal tři různé odpovědi. A ty odpovědi by záležely na tom, jaký ten který odborník má vztah k EU. Nikdo není absolutně indeferentní. Lidé to ANO/NE Evropské unii mají většinou nastaveno jednodušeji. Každý má nějaké kriterium. Já třeba bych v referendu teď hlasoval pro setrvání v EU. Pokud ale bude přijmuto něco jako Dublin IV (v podobě jak se o tom mluví), hlasoval bych pro vystoupení,bez ohledu na to co to bude stát. A důvod? Všechno co se doteď odehrálo, jsou záležitosti vratné. Stejně jako bylo vratné vše, co se odehrálo za socialismu. To, co by nastalo po Dublinu IV, by bylo nepřirozené a nevratné.

6 0
možnosti
MM

Do EU jsme vstoupili na základě referenda 13. a 14. června 2003.

"Souhlasíte s tím, aby se Česká [>-]republika stala podle Smlouvy o přistoupení České republiky k Evropské unii členským státem EvropskéEU unie?"

ANO - NE

---------

O setrvání v EU rozhodne opět demokratické referendum.

"Souhlasíte s tím, aby Česká [>-]republika zůstala členským státem EvropskéEU unie?"

ANO - NE

------------

Nikdo, opakuji NIKDO nemá právo nám toto zakázat.

7 0
možnosti
DR

Položil jste spoustu otázek na které,obávám se, nedostanete odpověď. Z prostého důvodu. Ti kteří chtějí z EU sami nevědí, jak by to mělo po odchodu fungovat, hlavně chtějí pryč.Nejsem příznivcem EU, v referendu jsem pro ně nehlasoval. Nicméně když už jsme tam, měli bychom zůstat. Pokud dojde k dvourychlostní Evropě byl bych pro to zařadit se do toho pomalejšího pruhu.

1 0
možnosti
Foto

Mě by pomalejší pruh taky nevadil, ale obávám se, že Bruselští soudruzi by nás nenechali na pokoji ani tam.

2 0
možnosti
AK

Jak Czexit prosadíme, když na hlasování o vystoupení z EU jsou čeští voliči příliš hloupí a tak jim referendum nemůže být umožněno?

Na hlasování o vstupu dost moudří byli, ale od té doby zřejmě zhloupli...

Bylo by fajn být na tom aspoň tak špatně jako Švýcarsko, které po 24 letech stáhlo svoji žádost o členství v EU, nevstoupilo do NATO a zachovalo si národní měnu.

Co by bylo dál, kdyby bylo možné o Czexitu hlasovat?

Asi by se Brusel zachoval jako manželka poté, co jí manžel sdělí, že se s ní chce rozvést - koukal by nám to pořádně osladit.

Příklad vidíme na jednáních s Velkou Británií.

Myslím si ale, že pokud Brusel schválí automatické přidělování imigrantů podle kvót, které bude sám stanovovat, bylo by velmi vhodné setrvání v EU pečlivě zvážit.

11 0
možnosti
JB

J71a63n 61B42u21r85d42a

10. 2. 2018 17:56

Jak Brusel sladí brexit?

0 0
možnosti
Foto

Možná, že by zde ani tolik zastánců odchodu z EU nebylo, kdyby EU neustále nepřilévala oleje do ohně. Zákaz pojmenování pomazánkového másla máslem a bramborového rumu rumem, je marginálie, ale zrušení našeho cukrovarnického průmyslu záhy po našem vstupu spolkem, který formálně vzývá volný trh bylo pro mě prvním varováním. Mé obavy se bohužel naplňují a po úředních zákazech toho, či onoho, přichází návrh Dublinu IV, který je už ryzím fašismem. Kam EU chce až zajít? Kolik si toho ještě necháme líbit?

V referendu o vstupu jsem byl pro. Dodnes považuji spolupracující Evropu za správný krok a směr, kterým by se měla ubírat. Nesmí to ale být za cenu úředního odebrání výkonných pravomocí národních států, které si, alespoň já a nejsem v tom rozhodně sám, vykládám jako jejich pokoření.

Evropa může spolupracovat a vyvíjet se, chce to ale čas, možná několik lidských generací. Směr a rychlost vývoje nemůže udávat nějaký Bruselský politruk z přetopené kanceláře. Státy na integrační požadavky musí přistupovat jen základě toho, že je to pro ně výhodné a že samy chtějí.

V současné EU být nechci a pokud budu mít možnost se vyjádřit, budu pro vystoupení i s vědomím, že to může znamenat mé zchudnutí.

Na druhou stranu, nevěřím tomu, že by naše vystoupení znamenalo okamžitý konec všeho, co nás dosud se zbytkem Evropy spojovalo. Věřím tomu, že by se EU chtěla pomstít stejně, jako to dnes předvádí s GB, ale i pro bohaté státy EU přestavujeme slepici snášející zlatá vejce a přispíváme slušným dílem k jejich bohatství. Nevěřím tomu, že by nás dokázaly jen tak odepsat.

5 0
možnosti
JB

J94a40n 18B72u22r44d14a

10. 2. 2018 17:56

"Evropa může spolupracovat a vyvíjet se, chce to ale čas, možná několik lidských generací. Směr a rychlost vývoje nemůže udávat nějaký Bruselský politruk z přetopené kanceláře. Státy na integrační požadavky musí přistupovat jen základě toho, že je to pro ně výhodné a že samy chtějí."

Jo, to je hrozný, jak Komise vždycky přehlasuje všechny státy v Radě a všechny poslance v Parlamentu!

0 0
možnosti
Foto

Tupý podporovatel chomoutu EU to má snadné - žádné otázky nemá, neboť co EU řídí, dobře řídí. A nyní sám vidíte, co vše bude nutné po odchodu z eurokolchozu řešit. Ano, bude to nutné, ale svobodné státy tohle prostě musejí dělat, a vyplatí se jim to !R^

7 6
možnosti
JP

Základem odpůrců EU jsou příznivci a "vyslanci" putinovského Ruska, který chce EU v rámci svých mocenských zájmů rozložit nebo alespoň oslabit. Vždyť veřejně finančně podporoval la Penovou, Farage....A oni pak k sobě nalákali spoustu "užitečných idiotů".

8 5
možnosti
Foto

No jo, no, ještě, že toho Putina máte.

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS