Diskuse

Otevřený dopis poslanci SPD, Jiřímu Kobzovi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Čím větší trouba, tím jednodušší a radikálnější řešení. Vystoupíme z EU? Dříve bych doporučil místo povrchních "náckovských" výkřiků objektivní posouzení a podívat se třeba na vývoj v Británii.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

3 1
možnosti
Foto

Kobza má spoustu zkušeností (https://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Kobza), nepochybně ví, co říká a proč to říká.

U Vás se bohužel zhusta nemohu zbavit dojmu, že kopete za úplně jinou stranu, než je ta, kterou až přehnaně "hájíte".

0 2
možnosti
Foto

http://desitka.org/nkbeu.pdfCo říkáte těmto informacím, jak je řízeno EU.

0 1
možnosti
MK

RvRvRv Velmi dobře jste nastudoval strukturu orgánů EU, to se musí uznat. Ale pojďme si to rozebrat: proč nerozhodovaly o kvótách hlavy států? Proč to bylo přesunuto na radu ministrů, kde jsme byli přehlasováni? Nemohou se takto přesunout i jiná rozhodnutí? A co chystaný Dublin 4? Také se bude nakonec hlasovat? A co jednotná podpora migrantův ve všech státech? Také hlasováním? A co sankce za nepřijaté migranty podle kvót, zaplatíme? Kolik miliard?

Aby bylo jasno, měl byste se otevřeně vyjádřit, zda byste byl pro příjem, třeba i malého počtu muslimských migrantů. To by ulehčilo jakoukoli diskusi.

Já jsem pro sdruženou Evropu, ale suverénních NÁRODNÍCH států, cílenou především na hospodářskou spolupráci a společnou bezpečnost. Co v tomto směru máme z EU? Jsme kolonií Západu, kam odvádíme ročně stovky miliard a to ještě za zboží ll. kvality. Naši bezpečnost při volné hranici ohrožuje Německo nezvládnutou migrací, kterou si Merkel BEZ PORADY S OSTATNÍMI SAMA POZVALA! Je to dobrý výsledek spolupráce?

8 2
možnosti

Tady je zase nastláno od voličů SPD, asi mají pocit, že kdo se opře do jejích superinteligentních poslanců, je esencí veškerého zla. Ti poslanci to přece s námi myslí dobře a to je důležitější, než to, že neví téměř žádná fakta. Je tu doba postfaktická, fakta nikoho nezajímají.

7 2
možnosti
Foto

"EU pro mnoho lidí stále představuje zemi zaslíbenou a vzor demokracie, pelech míru, lásky a dobra, svobody a pokroku. U části je to takový (asi i pochopitelný) přežitek z doby, kdy jsme se mermomocí chtěli dostat na Západ, pryč od bolševika. U té mladé části je to již vymarxovaný mozek vidící jen utopicky šťastnou společnost. Vždyť líbivé budovatelské vize jako sjednocená společnost, vítězství pravdy a lásky, všeobjímající mír či všeobecné světoobčanství se převalují v prozápadních médiích jako flus na hladině" píše blogerka Lucie Provazníková a není daleko od pravdy...

4 3
možnosti
MN

Zrovna jsem ten blog Lucie Provazníkové dočetla a je to opět pěkný nářez.

Je škoda, že zde na blogu iDnes byla zakázaná.

2 1
možnosti

Hezky jste popsal teorii, jak by EU údajně měla podle svých pravidel fungovat. Jen by ještě musela tato pravidla být dodržována a nebýt v rukou armády lobbyistů, které europarlament korumpují v rozsahu, jaký nemá v dějinách lidstva obdoby.

6 1
možnosti
Foto

Víte, je chvályhodné, že jste si strukturu EU tak dobře nastudoval, existuje ale další otázka vyvolávající oprávněné pochybnosti, jak ta struktura vlastně pracuje. Hezký článek o tom napsal Martin Pánek.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-hydra-c9q-/p_politika.aspx?c=A180109_215621_p_politika_wag

3 1
možnosti
IB

I20v85o 15B10o35u81š37e

3. 2. 2018 21:20

Tak uz konecne vystupte. Nam ostatnim se ulevi.

1 2
možnosti
Foto

Pro ty, co by chtěli z EU vystoupit, by bylo nejlepší, aby si ty výhody pár měsíců vyzkoušeli v nějakém státě, který v EU není. Nabízí se např. Bělorusko, Rusko, Albánie, Makedonie, Černá hora, Gruzie atd.

6 6
možnosti
MN

Anebo Švýcarsko a Norsko....

8 0
možnosti